Baekje Tarihi Alanları

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Baekje Tarihi Alanları, Güney Kore’nin Gongju kentinde bulunan Baekje döneminden kalma sekiz arkeolojik alanını kapsar.

Gongju’da Gongsanseong Kalesi ve Songsan-ri Kraliyet Mezarlıkları, Buyeo’da Busosanseong Kalesi ve Gwanbuk-ri İdari Binaları, Jeongnimsa Tapınağı, Neungsan-ri Kraliyet Mezarları ve Sabi’deki Naseong Surları ile Iksan’da Wanggung-ri Sarayı ve Mireuksa Tapınağı’nı kapsamaktadır.

Baekje Tarihi Bölgelerinin arkeolojik alanları ve mimarisi, Kore, Çin ve Japonya’daki eski Doğu Asya krallıkları ile inşaat tekniklerinin geliştirilmesinde ve Budizmin yayılmasında birbirini izlemektedir.

Budist tapınaklarının ve mezarlarının, mimari özelliklerinin ve Baekje Tarihi Alanları’nın taş pagodaslarının yerleşimi, Baekje krallığının eşsiz kültürüne, dinine ve sanatına olağanüstü bir tanıklık yaratılmasına katkıda bulunur.

Seri mülkün sekiz bileşenli parçalarının çoğu unsuru, farklı derecelerde onarım ve restorasyon dahil olmak üzere insan müdahalesine maruz kaldı. Kullanılan materyaller ve teknikler büyük ölçüde geleneksel olmuştur. Mezar ve tapınak biçimleri korunmuştur.

Tapınak alanları şu anda düşük ölçekli kentsel gelişim arasında bir dereceye kadar adalar olmakla birlikte, kalelerin ve mezarların ayarları büyük ölçüde dağlık arazide ormanlık alanlarını korumaktadır.

Güney Kore’nin Gongju kenti ile Kuzey Jeolla ilinde yer alan Baekje Tarihi Alanları, 2015 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edilmiştir.

Paylaş:

Bir Cevap Yaz

CANLI DESTEK