Kazakistan’da 4000 Yıl Önce Gömülmüş Bir Çifte Ait İskelet Bulundu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kazakistan’da yapılan arkeolojik çalışmalar sırasında 4000 yıl önce birbirine bakan pozisyonda gömüldüğü anlaşılan bir çifte ait iskeletlere ulaşıldı.

Karaganda Bölge Hükümeti tarafında Kazakça yapılan açıklamaya göre bölgede yapılan arkeolojik kazılar sırasında önemli bir bulunda gün yüzüne çıkmıştı. Bir kadın ve erkeğe olan mezarda atlara ait kalıntılar da ortaya çıkmıştır. Ayrıca mezarda takı (bazıları altın olan), bıçak, çanak ve boncuk gibi mezar hediyeleri de çıkmıştır.

Birbirlerine Bakıyorlar

Mezarda bulunan iki iskeletin yüzleri birbirine dönük bir şekilde gömüldüğü görülmektedir. Bu yüzden iskelet sahiplerinin bir çift olduğu düşünülmektedir. Ayrıca basında çıkan bazı açıklamalara göre bu mezar alanının yakınında bir rahibeye ait mezar bulunmuştur fakat orada çalışan arkeologlar henüz tanımlama sağlayamadıklarını bulunan iskeletin sadece genç birine ait olduğunu açıklayabileceklerini söyledi.

Arkeolojik Kazı - Karaganda, Kazakistan

Arkeolojik Kazı – Karaganda, Kazakistan

Arkeologlar bu iki iskelet için yaptığı açıklamada, zengin mezarlık mallarının erkek ve kadının varlıklı ailelerden geldiğini öne sürdüğünü belirtti. Kazakistan’ın diğer bölgelerinde bulunan arkeolojik kalıntıların bölgede sık sık çatışma yaşandığı bir zamana ait olduğunu öne sürdü. Mezarlığın kazılması ve buluntuların incelenmesine devam edilmektedir. Kazakistan’daki Karaganda Devlet Üniversitesi’nde Saryarka Arkeoloji Enstitüsü’ne bağlı olan Profesör Igor Kukushkin ve ekibi tarafında çalışmalar sürdürülmektedir.

Paylaş:

Bir Cevap Yaz

CANLI DESTEK